De werken aan de Baron de Vironlaan zijn klaar

Werken Baron de Vironlaan klaar: “Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek”

din 25 jun

De werken aan de Baron de Vironlaan zijn klaar. Op een periode van ongeveer tien maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw jasje gestoken. “De straat is omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort voor Dilbeek”, klinkt het.

De Baron de Vironlaan is een belangrijke toegangsweg richting het centrum en een belangrijke schakel in het Dilbeekse verkeer. “Dagelijks passeren er ook heel wat schoolgaande kinderen,” zegt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur. “We willen er met het nieuwe ontwerp voor zorgen dat iedereen op een veilige manier gebruik kan maken van de Baron de Vironlaan en dat kinderen zorgeloos en op een veilige manier op school geraken.”

De parkeerplekken zijn verhuisd naar het midden van de straat. “De parkeervakken en middenberm zijn bovendien waterdoorlatend. Er is ook voldoende ruimte voorzien voor groen. Dit najaar zullen klimaatresistente bomen en bloemen geplant worden in de laan en de Baron de Vironlaan aldus in een groen kleedje steken”, besluit Quaghebeur.