Ongeval op de E40 in Kraainem in de richting van Leuven

Zwaar ongeval op E40 in Kraainem: 24-jarige bestuurder uit Steenokkerzeel kritiek

maa 15 apr

Op de E40 in Kraainem gebeurde vanmiddag een zware aanrijding tussen twee personenwagens. Daarbij geraakte een 24-jarige bestuurder uit Steenokkerzeel levensgevaarlijk gewond. De rijweg was er urenlang grotendeels versperd.

Het ongeval gebeurde rond 12 uur in de richting van Leuven. “Het gaat om een kop-staartaanrijding tussen twee personenwagens”, zegt woordvoerster Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “De bestuurder van het aangereden voertuig, een 43-jarige man uit Brussel, legde een positieve speekseltest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij raakte slechts licht gewond.”

De chauffeur van het aanrijdend voertuig, een 24-jarige man uit Steenokkerzeel, werd levensgevaarlijk gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. “Van hem konden op de plek van het ongeval nog geen adem- of speekseltest afgenomen worden. Op bevel van het parket zal in het ziekenhuis een bloedstaal afgenomen worden van de betrokkene, om te bepalen of hij al dan niet ook onder invloed was.”

Er zijn camerabeelden waarop de aanrijding tussen de voertuigen te zien is. Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan. De verkeershinder op de locatie van het ongeval was groot. Er was urenlang maar één rijstrook vrij, de rechter- en middenrijstrook waren versperd. Rond 15.30 uur was de rijbaan terug vrij.