amaized1.jpg

Amaïzed: een 'amazing' festival in een Pajots maïsveld

zat 19 sep 2015

In een maïsveld naast de Frans Luyckxstraat in Lennik vindt dit weekend de eerste editie plaats van 'Amaïzed'. Met dit originele concept hoopt het Lennikse duo Thomas Taks en Lennert Rampelbergh de house- en technoliefhebber naar het Pajottenland te lokken.

Amazing feestje in maïsveld

Amaïzed is een samentrekking van amazing en maïsveld. En dat is precies de bedoeling van het tweedaagse festival: een 'amazing' feestje midden in een maïsveld. Thomas Taks en Lennert Rampelbergh van Blitz Events vonden de Lennikse landbouwer Luc Demaeseneer bereid om zijn maïsveld aan de Frans Luyckxs maar voor de helft in te zaaien met maïs. Op de open plekken werd er gras gezaaid. 

Unieke festivallocatie

Zo ontstond er een unieke festivallocatie: podia letterlijk midden in een maïsveld, omringd door het mooie, groene landschap van het Pajottenland. Het is uiteraard geen toeval dat het maïs nu op zijn hoogste punt staat. De festivalgangers wanen zich dus werkelijk in 'the middle of nowhere'. Omdat er geen onmiddelijke omwonenden zijn, is de kans op lawaaioverlast bovendien bijzonder klein.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35624","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Een uitgebreid verslag van Amaïzed krijg je dinsdag in een nieuwe KrisKras.