Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Classica Elsemaa: veldrijden en lopen voor het goede doel

Classica Elsemaa: veldrijden en lopen voor het goede doel

De Elsemheide in Alsemberg was dit weekend het decor van de Classica Elsemaa, een veldritevent dat gespreid is over 3 dagen. Gisteren doken onder meer de eliterenners zonder contract het veld in en dat in het raam van het regelmatigheidscriterium De Moedige Veldrijder. Ook te vinden op het parcours gisteren waren veldlopers die voor het goede doel over de balkje sprongen. 

 

 

 

De modder is ver te zoeken dit jaar, maar voor de eliterenners zonder contract en de beloften blijft het parcours op de prachtige flanken van de Elsemheide een pittige uitdaging. Na 9 edities is de Classica Elsemaa uitgegroeid tot een niet te missen wedstrijd voor veel veldrijders, maar sinds vorig jaar is het meer dan alleen veldrijden. Vorig jaar werd op het parcours namelijk ook gelopen. Dat bracht voor deelnemers, publiek en organisatie een nieuwe schwung. 

Zo wordt de Classica meer en meer een multisportevenement waar de nadruk ligt op plezier. Nieuw dit jaar is een warmathon voor het goede doel. Het idee komt van enkele dames met het hart op de juiste plaats, dames die al ieder jaar aanwezig waren in Alsemberg of vrouwen van de organisatoren. Zo werden 3 goede doelen uitgekozen: de MS Liga Vlaanderen, Net en Met Kanker en de vzw Fris die zich inzetten voor personen met een beperking.

Onder het motto 'alles voor het goede doel', trotseerden zo'n 170 sportievelingen het lastige parcours. De warmathon bracht in totaal 3000 euro op voor het goede doel.

Bij de eliterenners zonder contract in het veldrijden won Jens Gys overtuigend.