Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste curlingbaan in Elewijt bijna een feit

Eerste curlingbaan in Elewijt bijna een feit

De kans is zeer groot dat in Zemst de eerste curlingbaan van het land wordt gebouwd. “Van de 16 kandidaten uit andere landen heeft de wereldfederatie 2 dossiers weerhouden waaronder dus ook de plannen voor een curlingbaan in Zemst”, zegt Zemstenaar Pieter Meijlaers die het dossier uitwerkte.

Curling is in ons land een relatief onbekende sport. Het lijkt op bowls of petanque. Maar met dat verschil dat het op ijs wordt gespeeld en met zwarte zware stenen van graniet die over het ijs glijden.

Zestien landen dienden bij de internationale curlingfederatie een dossier in om een curlingbaan naar hun grondgebied te halen. Zo had de Curling Club Mechelen een dossier uitgewerkt voor Elewijt. “Intussen is duidelijk geworden dat we bij de laatste kanshebbers zijn”, vertelt Pieter Meijlaers van Curling Club Mechelen.

Het zou gaan om de eerste curlingbaan van ons land. Goed voor een investering van 400.000 euro. De bedoeling is dat ook andere Belgische clubs gebruik kunnen maken van de infrastructuur.  

“Als we groen licht krijgen zou de curlingbaan neergepoot worden aan het Elewijt Center. Die grond krijgen we in concessie van de gemeente. We hopen begin oktober te kunnen starten met de werkzaamheden”, aldus Meijlaers. (foto Curling Club Mechelen)