Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Frauke Dirickx in haar element als lerares aan Volleybalschool Vilvoorde

Frauke Dirickx in haar element als lerares aan Volleybalschool Vilvoorde

Frauke Dirickx, een icoon in de Vlaamse volleybalwereld, zette 2 jaar geleden een punt achter haar sportieve carrière. Ze geeft nu les aan de volleybalschool in Vilvoorde en dat bevalt haar bijzonder goed. 

Frauke Dirickx uit Halle heeft een palmares om u tegen te zeggen. Zo werd ze kampioen in onder meer Spanje, Italië en Turkije. Daarnaast speelde ze meer dan 250 interlands voor de Yellow Tigers. 

Maar 2 jaar geleden gaf Frauke haar leven een heel andere wending. Ze zette een punt achter haar carrière als topvolleybalster en ging aan de slag als lerares aan de volleybalschool in Vilvoorde. Die job bevalt haar bijzonder goed. "Het geeft een bijzonder goed gevoel om de dingen die ik al die jaren geleerd heb te kunnen doorgeven", aldus Frauke Dirickx.

Frauke coacht in totaal 13 leerlingen. De beste van hen zullen doorgroeien tot professionele speelsters en misschien stoten ze zelfs ooit nog door tot in de nationale ploeg.

Het contract van Frauke loopt eind van dit schooljaar af. Wat ze dan zal gaan doen, is nog niet zeker. Coach worden bij een club is een optie. "Maar ik te veel van het stukje volleybal zelf en niet zozeer van alle rompslomp die er komt bij kijken", zegt Frauke.