Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Remco Evenepoel wordt profrenner

Remco Evenepoel wordt profrenner

Er was al een tijdje sprake van, maar nu is het officieel: Remco Evenepoel uit Schepdaal (Dilbeek) wordt vanaf 1 januari 2019 profrenner bij Hagens Berman-Axeon, dat is het Amerikaanse team van Axel Merckx. Remco is pas 18, in een nog niet zo ver verleden was hij voetballer.

Remco Evenepoel wordt wel eens de 'nieuwe Eddy Merckx' genoemd. Vorig jaar stopte Remco met voetballen bij RSC Anderlecht en besloot hij om wielrenner te worden. Een goede beslissing, want in zijn nog jonge carrière als tweedejaars junior wist de Schepdalenaar al heel wat prijzen bij elkaar te fietsen en liet hij geregeld van zich spreken.

Remco wlde al op 1 augustus overstappen naar de beloften, maar het ziet niet naar uit dat dat zal gebeuren. De kans is groot dat hij gewoon het seizoen uitdoet bij de junioren. 

Maar wat al een tijd in de lucht hing, is nu wel officieel: vanaf 1 januari 2019 wordt Remco Evenepoel prof. Remco tekende bij Hagens Berman-Axeon, de Amerikaanse professionele continentale ploeg van Axel Merckx. Vanaf 2020 maakt hij dan de overstap naar het Team Quick Step.