Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

14 doden en 80 gewonden bij aanslag Zaventem

14 doden en 80 gewonden bij aanslag Zaventem

Bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem zijn vanmorgen 14 doden en 80 gewonden gevallen. Zo'n 30 gewonden zijn er erg aan toe. De aanslagen zouden het werk zijn van 2 zelfmoordterroristen. Een derde terrorist is nog op de vlucht. 

Eerst zou er geschoten zijn in de vertrekhal. Nadien scandeerde iemand iets in het Arabisch waarop de explosies volgden. Dat vertellen verschillende ooggetuigen. Bij de explosies vielen 13 doden en  81 gewonden.

Een van de explosies zou het werk zijn van een zelfmoordterrorist. De andere explosie werd veroorzaakt door een bompakket. De politie zou intussen een derde bommenpakket hebben gevonden.Die werd vermoedelijk onschadelijk gemaakt.

Een van de bommen die gebruikt werd was een spijkerbom. Verschillende slachtoffers die werden binnengebracht in de ziekenhuizen hadden immers spijkers in hun lichaam. Die spijkers zijn bedoeld om meer slachtoffers te maken.  

De explosies veroorzaakten heel wat paniek. Meteen werd de vertrekhal ontruimd en het trein- en luchtverkeer stilgelegd.

Dreigingsniveau voor aanslagen opgetrokken naar 'vier'

Intussen wordt het dreigingsniveau voor aanslagen in heel het land opgetrokken naar 4, dat is het hoogste niveau. Dat heeft minister Jambon zopas aan Belga meegedeeld. 

Intussen werden ook de toegangswegen naar alle andere regionale luchthavens afgesloten. (foto: Twitter)