82634_brand_zellik2.png

14 jaar cel voor brandstichter Zellik

zat 11 jan 2020

Een 39-jarige man is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 14 jaar cel voor poging tot moord. De man stichtte in juli brand aan de flat van een gezin in het Breughelpark in Zellik. De bewoners konden ternauwernood ontsnappen aan de vlammenzee door met hun jonge kinderen te vluchten naar een lagergelegen balkon.

Op maandag 8 juli 2019 brak er ’s morgens brand uit aan de flat van een gezin met jonge kinderen in het Zellikse Breugelpark. De slachtoffers werden gewekt door het vuur en moesten zichzelf in veiligheid brengen door zich via hun balkon te laten zakken naar een lagergelegen balkon. Van daarop klommen ze op het dak van een geparkeerde bestelwagen, om uiteindelijk op de grond te geraken. Kort nadien verteerde de vlammenzee hun hele appartement.

Het parket stuurde meteen na de bluswerken een branddeskundige ter plaatse, die vaststelde dat het ging om brandstichting. Op grond van de verklaring van de bewoonster van het getroffen appartement en beschikbare camerabeelden werd de ex-partner van de bewoonster, een dertiger uit Molenbeek, als verdachte opgespoord en opgepakt. De man werd onmiddellijk aangehouden en verscheen in december voor de correctionele rechtbank. De man werd deze week veroordeeld tot 14 jaar cel voor verschillende tenlasteleggingen, waaronder poging tot moord, opzettelijke brandstichting, belaging en bedreigingen. Het is niet de eerste keer dat hij voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld.