Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

15 jongeren beroven krantenwinkel in paar seconden tijd

15 jongeren beroven krantenwinkel in paar seconden tijd

In Ternat is gisteravond een krantenwinkel in de Statiestraat beroofd door een groep jongeren. De vijftien kerels grabbelden in enkele seconden alles mee wat ze konden dragen. De politie kon een aantal daders oppakken. Burgemeester Veanderhasselt neemt de zaak ernstig. 

Gisteravond even voor acht uur kwamen een groep van een vijftiental jongemannen de krantenwinkel in de Statiestraat binnen. Ze namen in enkele seconden tijd allerlei spullen uit de rekken en stormden weer naar buiten. Toen ze daarna de trein op wilden vluchten, kon de uitbater van de winkel de treinbegeleider alarmeren. Die liet de trein niet vertrekken. De politie kan een aantal jongeren oppakken. De andere konden te voet wegvluchten.

De bende jongeren zou al een aantal weken rondhangen in het centrum van Ternat. Voor burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) is de maat vol. "Ik wil een bestuurlijke maatregel om dat krapuul hier weg te houden. Een plaatsverbod kan er sowieso komen. We zullen hen dan ook niet meer dulden aan het station, op de markt en aan het zwembad." Vanderhasselt is kwaad: "We gaan deze zaak zeer ernstig nemen, voor de veiligheid van iedereen."