Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1,5 miljoen hennepplanten op Akzo Nobel-site Vilvoorde

1,5 miljoen hennepplanten op Akzo Nobel-site Vilvoorde

Al jaren staat de Akzo Nobel-site aan de Leuvensesteenweg in Vilvoorde leeg. Daar komt straks verandering in. Projectontwikkelaar Kolmont plan er nieuwbouwproject ‘De Perken’, met onder meer woningen, appartementen en winkels. Maar in afwachting van de start van de bouw wordt de 1,5 hectare grote site ingezaaid met hennepplanten.

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte en Michel Verhoeven van projectontwikkelaar Kolmont zaaien vandaag de eerste hennepplanten in op de Akzo Nobel-site. Daarmee wordt een tijdelijke invulling gegeven aan het leegstaande fabrieksterrein. “In afwachting van de goedkeuring van het nieuwbouwproject door de stad Vilvoorde worden de voormalige fabrieksterreinen ingezaaid met meer dan 1,5 miljoen hennepplanten. Eens die volgroeid zijn, willen we er een natuurlijk isolatiemateriaal van maken”, zegt Michel Verhoeven.

Na termijn moet op de site de bouw van ‘De Perken’ starten. Het nieuwbouwproject omvat onder meer 45 woningen, 16 appartementen, een winkelgedeelte, een stedelijk plein en een ondergrondse parking met plaats voor 130 wagens.