Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

170 kilometer aan nieuwe wandelpaden in Zoniënwoud

 

170 kilometer aan nieuwe wandelpaden in Zoniënwoud

Het wandelnetwerk in de provincie Vlaams-Brabant is opnieuw uitgebreid. 170 kilometer aan wandelpaden in het Zoniënwoud werden toegevoegd aan het netwerk. Toch zal het natuurgebied niet overwoekerd worden door wegwijzers. De wandelroutes moet je virtueel samenstellen en volgen via een app op je smartphone of de computer.

In het Zoniënwoud kan je kiezen uit een waaier van wandelingen, maar van een uitgebreid wandelnetwerk was er nog geen sprake. Via dat nieuwe wandelnetwerk kan je nu een eigen wandeling samenstellen. “Het is een stap om het Zoniënwoud te ontdekken op een duurzame manier en ecologisch verantwoorde manier. Bezoekers zijn niet altijd zo respectvol geweest voor het Zoniënwoud”, zegt Herman Van Rompuy,  voorzitter van de Stichting Zoniënwoud. “Het netwerk moet mensen helpen om op het rechte pad te blijven. Letterlijk en figuurlijk.”

Wegwijzers van het nieuwe netwerk zal je niet vinden tijdens de verkenning. Het wandelnetwerk bestaat enkel virtueel. “Je mag niet vergeten dat al die bordjes onderhouden moeten worden. Als er één weg is moet dat altijd vervangen worden. Dat heb je bij een virtueel, digitaal netwerk niet”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens.

Bovendien kan het wandelnetwerk door het virtueel te maken makkelijker uitgerold worden over de drie gewesten. De app kan je downloaden via de website van toerisme Vlaams-Brabant.