Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1800 savooikolen gestolen op een veld in Hamme (Merchtem)

1800 savooikolen gestolen op een veld in Hamme (Merchtem)

In Merchtem werden zo’n 1800 groene kolen gestolen op een akker in Hamme. Over het motief tast men in het duister. De savooikolen zouden in het beste geval zo'n 1.800 euro opbrengen. De politie onderzoekt de zaak.

"Ze moeten hier met een zware tractor met aanhangwagen en verschillende handlangers op het perceel zijn langsgekomen om deze diefstal te kunnen uitvoeren', zegt Chantal Moyson van het groenten- en landbouwbedrijf uit Merchtem. ''Ze hebben onze netten op het perceel kapot getrokken, en hebben over een breedte van ruim 12 meter over een lengte van minstens 120 meter de groene kolen gestolen. Enkel de grootste exemplaren werden meegenomen”, aldus Moyson.

Momenteel staat de groene kool iets duurder geprijsd omdat er weinig aanbod is. Maar dan nog had het perceel nooit meer dan zo’n 1800 euro kunnen opleveren. “Dat dieven dan toch de moeite nemen om de  kolen te stelen, vind ik wel extreem. Met man en macht  proberen we nu zoveel mogelijk te oogsten langs een brede zone aan de uiteinden van het perceel, zodat we toch nog oogst overhouden”, besluit Moyson.