Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

51-jarige man doorverwezen voor doodslag op echtgenote in Halle

51-jarige man doorverwezen voor doodslag op echtgenote in Halle

De 51-jarige man die twee jaar geleden zijn vrouw om het leven bracht in hun appartement in de Mouvauxstraat in Halle, is door de Brusselse raadkamer doorverwezen naar het hof van assisen. De Kamer van Inbeschuldigingstelling moet die doorverwijzing wel nog bevestigen. Na het overlijden van het 63-jarige slachtoffer probeerde de man zich van het leven te beroven. Volgens de advocaat van de verdachte was hij depressief op het moment van de feiten.

De verdachte raakte zwaargewond na zijn poging tot zelfdoding en lag enkele weken in coma. “Hij verklaarde daarna dat hij depressief was”, zegt zijn advocaat, meester Wouter Smet. “Waarom hij zijn echtgenote precies om het leven heeft gebracht, wist hij niet meer. Volgens mijn cliënt was zijn wanhoopspoging na de feiten een paniekreactie.”

Het onderzoek werd een tijdje geleden afgesloten en de zaak verscheen vanmorgen voor de Brusselse raadkamer met het oog op de doorverwijzing van de 51-jarige verdachte naar het hof van assisen. “De raadkamer heeft de zaak doorverwezen naar de KI”, aldus Wouter Smet. “Die kan dan een definitieve doorverwijzing naar assisen uitspreken, waar mijn cliënt zich dan zal moeten verantwoorden voor doodslag.”