Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

95 ontslagen bij Interparking

 

95 ontslagen bij Interparking

Parkinguitbater Interparking wil een kwart van het personeel in ons land ontslaan. Het gaat om zo'n 95 mensen. Werknemers van de parking op de luchthaven in Zaventem zullen daardoor getroffen worden, net zoals collega's in Antwerpen en Brussel. Volgens de directie van Interparking moet het bedrijf reageren op de coronacrisis en zet het meer in op digitalisering.

De directie van parkinguitbater Interparking kondigde de 95 ontslagen aan tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De drie locaties waar de ontslagen zullen vallen, zijn parkings die door de coronacrisis getroffen worden, klonk het. Zo is er in Zaventem minder luchtverkeer op Brussels Airport en krijgt de garage van Interparking daardoor minder bezoekers. Door de coronamaatregelen zoals tele-werken en een avondklok, worden ook de parkings in Brussel en Antwerpen minder gefrequenteerd. Volgens Interparking is de digitalisering een extra reden voor de ontslagen, want parkings kunnen nu ook vanop afstand beheerd worden. Het bedrijf start de procedure-Renault op. Volgens de vakbonden was Interparking de voorbije jaren een winstgevend bedrijf. Na acht maanden van technische werkloosheid,  noemen zij de beslissing dan ook 'een koude douche'.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.