Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aantal jobs in bewakingssector fors gestegen door terreurdreiging

Aantal jobs in bewakingssector fors gestegen door terreurdreiging

Het aantal jobs in de private bewakingssector is vorig jaar met 4,2% gestegen. Een en ander is het gevolg van de verhoogde terreurdreiging. Voor dit jaar wordt een nog grotere stijging verwacht als gevolg van de aanslagen van 22 maart. 

De cijfers komen van de Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen (BVBO). Deze organisatie vertegenwoordigt 80% van de bewakingssector. Onder hen ook grote bewakingsfirma’s zoals G4S, dat een filiaal in Vilvoorde heeft, Seris uit Diegem en Securitas.

Vorig jaar telde de BVBO 12.762 voltijdse werkkrachten, dat zijn er 518 meer dan in 2014 (+4,2%).  Die stijging is het gevolg van de verhoogde terreurdreiging na de aanslagen in Parijs. Daardoor werden ook meer private bewakingsagenten ingeschakeld voor de controle van personen en de bewaking van gebouwen, luchthavens, treinstations en zeehavens. Voor dit jaar zijn er nog geen cijfers maar ook na de aanslagen op Zaventem en in Brussel was er een toenemende vraag. De bewakingssector herhaalt nogmaals de boodschap dat ze vragende partij is om verschillende niet-politionele taken over te nemen van de politie en bewakingsdiensten. (foto Securitas)