Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Advocaat wil doodrijder Merel De Prins niet langer verdedigen

Advocaat wil doodrijder Merel De Prins niet langer verdedigen

Muhammed Aytekin, de doodrijder van Merel De Prins, moet op zoek naar een nieuwe advocaat. De Brusselse topadvocaat Dimitri de Béco treedt niet langer voor hem op. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Béco spreekt in Het Laatste Nieuws over 'een vertrouwensbreuk' tussen hem en zijn cliënt Muhammed Aytekin. Dat de samenwerking stopt, mag volgens de Béco wel niet geïnterpreteerd worden als een bevestiging dat hij zijn voorwaarden zou geschonden hebben. Vorige maand hield de politie van Sint-Pieters-Leeuw een auto tegen waarin Aytekin als passagier zat. Na controle bleek de wagen op zijn naam te staan en was de wagen niet verzekerd. 

Het parket Halle-Vilvoorde moet nu beslissen of Aytekin daarmee de voorwaarden om onder elektronisch toezicht vrij te komen overtrad. Als dat zo is, riskeert Aytekin opnieuw naar de cel te moeten. Aytekin werd veroordeeld tot vijf jaar cel toen hij Merel De Prins uit Zemst doodreed in Vilvoorde en vluchtmisdrijf pleegde. Voor het fatale ongeval werd hij al achttien keer veroordeeld voor tal van verkeersinbreuken.