Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Afbraak 21 woningen in Diegem-Lo gestart

 

Afbraak 21 woningen in Diegem-Lo gestart

In de Eugène Blaironstraat in Diegem-Lo is gestart met de afbraak van 21 woningen. De afbraak is nodig voor de werken aan de Ring rond Brussel. Wat er met de grond zal gebeuren, hangt af van de werken aan de Ring zelf.

De woningen werden de voorbije jaren gekocht door De Werkvennootschap omdat ze in de weg staan voor de werken aan de Ring rond Brussel. Vele woningen in Diegem-Lo staan al een lange tijd leeg en waren de voorbije maanden het doelwit van sluikstorters. Niet alleen de huizen, maar ook alle kelders, bijgebouwen, bomen en alle toegangen worden verwijderd. Die klus zal anderhalve maand duren. Daarna wordt de vlakte ingezaaid.

De laatste woning in de huizenrij wordt voorlopig niet afgebroken. De eigenaar weigert de woning te verkopen. De Werkvennootschap wil nog onderhandelen met de eigenaar, maar houdt ook de procedure van onteigening in het achterhoofd. Waarvoor de oppervlakte zal gebruikt worden, hangt af van welk voorkeursscenario de Vlaamse overheid naar voren schuift om de Ring rond Brussel te optimaliseren. Momenteel liggen er nog drie scenario’s op tafel: extra rijstroken, parallelle wegen langs de Ring of een combinatie van beide.