Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Affligem heropent dit weekend cultuurzaal Sanderus

 

Affligem heropent dit weekend cultuurzaal Sanderus

Affligem maakt zich op voor de feestelijke heropening van cultuurzaal Sanderus. Die voldeed niet meer aan de huidige normen. Een deel van het pand is gerenoveerd en er is een stuk bijgebouwd. Dit weekend zijn alle Affligemnaren er welkom voor een portie cultuur en een frisse pint, vandaag mochten de eerste bezoekers de zaal al keuren. 

Vorig jaar zette de gemeenteraad van Affligem het licht op groen voor een grondige verbouwing van cultuurzaal Sanderus. Na twee decennia gebruik bleken duurzame en technische ingrepen noodzakelijk te zijn. “De zaal is nu volledig gerenoveerd en de technische installaties zijn splinternieuw,” licht burgemeester Walter De Donder (CD&V) toe. “Het gaat dan over de keuken, de afwasstraat, het sanitair en de berging.”

Intercommunale Haviland coördineerde het project, goed voor een kostprijs van 1,6 miljoen euro. Cultuurzaal Sanderus krijgt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers over de vloer. “Voornamelijk voor eetfestijnen en feesten, maar ook voor culturele activiteiten, humanitaire doeleinden of spreekavonden,” weet burgemeester De Donder.

Dit weekend staan er alvast culturele verrassingsactiviteiten en vooral samenzijn op het programma. “En iedereen wordt ook getrakteerd op een blonde Affligem,” besluit De Donder. De beeldengroep van Patrick Van Craenebroeck die normaal het dak van het cultuurcentrum sieren worden na dit weekend daar teruggeplaatst. 

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.