sanderus_affligem.png

Affligem heropent dit weekend cultuurzaal Sanderus

vrij 17 sep 2021

Affligem maakt zich op voor de feestelijke heropening van cultuurzaal Sanderus. Die voldeed niet meer aan de huidige normen. Een deel van het pand is gerenoveerd en er is een stuk bijgebouwd. Dit weekend zijn alle Affligemnaren er welkom voor een portie cultuur en een frisse pint, vandaag mochten de eerste bezoekers de zaal al keuren. 

Vorig jaar zette de gemeenteraad van Affligem het licht op groen voor een grondige verbouwing van cultuurzaal Sanderus. Na twee decennia gebruik bleken duurzame en technische ingrepen noodzakelijk te zijn. “De zaal is nu volledig gerenoveerd en de technische installaties zijn splinternieuw,” licht burgemeester Walter De Donder (CD&V) toe. “Het gaat dan over de keuken, de afwasstraat, het sanitair en de berging.”

Intercommunale Haviland coördineerde het project, goed voor een kostprijs van 1,6 miljoen euro. Cultuurzaal Sanderus krijgt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers over de vloer. “Voornamelijk voor eetfestijnen en feesten, maar ook voor culturele activiteiten, humanitaire doeleinden of spreekavonden,” weet burgemeester De Donder.

Dit weekend staan er alvast culturele verrassingsactiviteiten en vooral samenzijn op het programma. “En iedereen wordt ook getrakteerd op een blonde Affligem,” besluit De Donder. De beeldengroep van Patrick Van Craenebroeck die normaal het dak van het cultuurcentrum sieren worden na dit weekend daar teruggeplaatst.