Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Affligemnaren verlaten vandaag 'coronahotel' in Tenerife

Affligemnaren verlaten vandaag 'coronahotel' in Tenerife

De meer dan honderd Belgen die al sinds eind februari in quarantaine zitten in hotel 'H10 Costa Adeje Palace', keren vanavond terug naar België. Rond middernacht landen ze op Belgische bodem. Daarbij ook Begga De Witte en Michel De Pauw, een koppel zestigers uit Affligem.

Het hotel ging vorige maand in lockdown omdat een Italiaanse arts die er verbleef, besmet raakte met het coronavirus. In eerste instantie moesten zo'n 1.000 hotelgasten tot en met 10 maart in quarantaine blijven. Maar dat leidde tot de nodige frustratie, ook bij Begga en Michel uit Affligem. Zij kregen onder meer geen toegang tot de nodige medicatie.  

Sinds begin deze week werkte touroperator TUI samen met de Belgische autoriteiten aan een evacuatieplan voor Begga en Michel en nog een honderdtal andere landgenoten. De Spaanse overheid heeft het licht op groen gezet zodat de Belgen vandaag terug naar ons land kunnen keren. 

De Belgen die maart kort in het hotel op Tenerife verbleven, waaronder een uit gezin met twee jonge kinderen uit Buizingen, keerden eerder al terug. TUI meldt intussen dat het geen extra kosten gaat aanrekenen voor het verlengde verblijf. Wie in quarantaine heeft gezeten, krijgt zelfs een compensatie.