Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Affligemse schoolkinderen aan de slag voor natuur in Koudenbergbeekvallei

Affligemse schoolkinderen aan de slag voor natuur in Koudenbergbeekvallei

Een 300-tal kinderen uit de eerste graad van de Affligemse basisscholen maakte vandaag op een speelse maar educatieve manier kennis met het gemeentelijk natuurontwikkelingsproject van de Koudenbergbeekvallei (GNOP). Een dag vol groene, dolle pret!

 

In samenwerking met gemeente Affligem, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, de Affligemse milieuraad en gidsen, waren de kinderen van Sint-Vincentius, De Regenboog en Het Lessenaartje de hele ochtend en namiddag zoet met het planten van bosrand (3000 struiken), wandelen met de natuurgidsen of het maken van een heus bijenhotel. Er was ook een vertel- en spelmoment met de bomenbeer en ze brachten ook een bezoek aan een imker.

Deze plantactie past in strategisch project ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’ om de ruimtelijke kwaliteit en de belevingswaarde van het gebied verbeteren.

Ook vrijdag zullen kinderen van Affligemse basisscholen verder de handen uit de mouwen steken. Dan duiken de kinderen van De Klimming en Sint-Jan het bos en de weide in.