Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aftrap voor vernieuwing en uitbreiding brug De Henneaulaan

Aftrap voor vernieuwing en uitbreiding brug De Henneaulaan

In Zaventem zijn de werkzaamheden aan de brug op de Hector Henneaulaan over de Ring rond Brussel begonnen. De brug verkeert in slechte staat en is aan vervanging toe. De werkzaamheden zullen drie jaar duren.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) stortte vanmiddag het eerste beton en gaf daarmee het startschot voor de vernieuwing van de brug over de Ring aan de Henneaulaan. De werkzaamheden maken deel uit van de Werken aan de Ring die pas over enkele jaren beginnen. Maar omdat de brug in extreem slechte staat verkeert, wordt die nu al vervangen. “Het is een quick win, zoals wij dat noemen,” licht minister Peeters toe. “De brug staat er al sinds de jaren ’70 en moet dringend vervangen worden.”

Zwakke weggebruiker
In de nieuwe plannen voor de brug is er meer aandacht voor de zwakke weggebruikers. “De brug wordt breder dan hoe ze nu is,” licht Peeters toe. “We willen de fietser daardoor alle comfort geven en zorgen voor vrijliggende brede fietspaden die gescheiden zijn door een groene corridor.” Er komen ook vrije busbanen, wat de verkeersveiligheid moet verhogen.

Hinder
De werkzaamheden zullen drie jaar duren. Tijdens die periode zal er op de Ring een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur gelden en moet het verkeer over drie versmalde rijstreken. De brug blijft toegankelijk voor het verkeer.