Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Agoria Solar Team aan de leiding in Solar Challenge Morocco

Agoria Solar Team aan de leiding in Solar Challenge Morocco

Het Agoria Solar Team is goed gestart aan de Solar Challenge Morocco. Na de eerste dag staat het aan de leiding in de wedstrijd. De Solar Challenge Morocco telt in totaal vijf etappes met een totale afstand van 2.500 kilometer.

Het team startte als derde aan de wedstrijd, maar kon al snel de Nederlandse concurrentie inhalen in het hectische Marokkaanse verkeer en de eerste plaats ook behouden tijdens de stevige klim in het Atlasgebergte. BluePoint Atlas reed daarbij tot een hoogte van 1.800 meter, maar dankzij de sterke motor raakte de zonnewagen vlot tot aan de top. De Belgen eindigen de dag met 17 minuten voorsprong op het Solar Team uit Twente.

“Het was onmiddellijk een belangrijke dag want vandaag stond de eerste en meest steile klim op de planning. Het was dan ook een grote opluchting op het moment dat we boven zijn aangekomen. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de komende dagen”, zegt piloot Ruben Van Acker uit Lennik. “Maar de komende dagen worden enorm spannend door het onvoorspelbare weer en de pittige beklimmingen die nog volgen.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.