Al 3.000 klanten voor woonwinkel Zennevallei

maa 10 okt 2016

Woonwinkel Zennevallei heeft zijn 3000ste klant mogen verwelkomen. De woonwinkel begeleidt sinds begin 2013 mensen in hun zoektocht naar een betaalbare woning in de Zennevallei. De 3000ste klant ontving een kleine attentie van de woonwinkel in de vorm van een huisje vol met lekkers.

Een betaalbaar huis of appartement huren, is in de Zennevallei geen sinecure. Daarom werd begin 2013 door de stad Halle en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de Woonwinkel Zennevallei opgericht. Sinds 2013 werden al zo’n 3.000 mensen geholpen. En de vraag blijft toenemen. Alleen al dit jaar kwamen 650 mensen aankloppen. “Momenteel huur ik een huis in de stad dat binnenkort te groot zal worden voor mij”, zegt Verone. “De woonwinkel heeft mij geholpen om mijn aanvraag voor een sociale woning in orde te maken. Aangezien ik al heel mijn leven in Halle woon, geeft dit mij voorrang”, aldus Verone. “Binnen ons werkingsgebied speelt er inderdaad een lokaal toewijzingsreglement. Mensen die hier reeds lang wonen krijgen voorrang bij de toewijzing van een sociale woning in hun eigen gemeente. Dit is de politiek in zowel Halle als Sint-Pieters-Leeuw”, verduidelijkt coördinator Els Lehouck

In Halle nam de woonwinkel zijn intrek in het Sociaal Huis langs de Auguste Demaeghtlaan. Doordat de woonwinkel nu samenzit met de sociale dienst van het OCMW en andere externe partners, wordt de dienstverlening er nog beter op. De permanenties van de woonwinkel en de locatie van het woonloket te Sint-Pieters-Leeuw blijven ongewijzigd.