Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anthony B. vraagt vrijspraak

Anthony B. vraagt vrijspraak

Anthony B. uit Pepingen, die als minderjarige betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen in 2012, heeft zich vanmorgen voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de diefstal van 96.000 euro bij een kennis. Hij kreeg vorige maand bij verstek 4 jaar cel voor die feiten, maar tekende verzet aan. Hij ontkent de feiten en vraagt de vrijspraak.

“Ik ben iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt”, sprak hij de rechtbank toe. “In de gevangenis zitten, kan ik aan, maar niet voor iets dat ik niet gedaan heb. Ik heb in het verleden fouten gemaakt, maar ik heb twee kindjes nu en die vragen wanneer ik thuiskom. Ik had werk en heb er alles aan gedaan om dat te houden, maar nu ben ik dat kwijt.”

De twintiger riskeert voor de inbraak voor de zesde keer veroordeeld te worden sinds hij meerderjarig is, nadat hij vorig jaar enkel een berisping kreeg voor zijn betrokkenheid als minderjarige bij de dood van Priscilla Sergeant uit Huizingen. Het meisje stierf in 2012 nadat ze een hele avond gepest en mishandeld werd door een buurman en twee minderjarige buurjongens.

Anthony B. stond vandaag terecht omdat hij bij een inbraak bij een kennis 96.000 euro zou hebben gestolen. “Dat dossier zit vol tegenstrijdigheden”, pleitte Anthony B.’s advocaat vanmorgen voor de rechtbank. “De benadeelde deed ’s morgens een aangifte van 6.000 euro, ’s avonds kwam hij vertellen dat het eigenlijk 96.000 euro was. Dat geld zou afkomstig zijn van een gift van zijn grootmoeder, die daarenboven nooit werd ondervraagd door de politie. Dat geld heeft nooit bestaan, daar is geen enkel bewijs van”, aldus meester Cecile Kenis.

Het openbaar ministerie is echter overtuigd van de schuld van Anthony B. en vroeg de rechtbank om het verstekvonnis te bevestigen en de beklaagde de veroordelen tot 4 jaar cel. Het vonnis valt op 4 mei.