Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arbeidsbemiddeling in kinderopvangcentrum Infano Zaventem

Arbeidsbemiddeling in kinderopvangcentrum Infano Zaventem

Bij Infano in Zaventem, de grootste werkgever in de kinderopvang in onze regio, kwamen vandaag geen kinderen maar verschillende arbeidsbemiddelaars over de vloer. Ze wilden het bedrijf beter leren kennen om te kunnen inschatten welke werkzoekenden zouden kunnen worden aangesproken. De komende jaren moeten er in de sociale sector naar schatting 60.000 vacatures worden ingevuld. Het initiatief bij Infano ging uit van VDAB en VERSO, de koepel van werkgevers in de sociale ondernemingen.

Bij Infano kregen de arbeidsbemiddelaars te horen welke profielen precies werden gezocht. "Als zij dat weten, kunnen zij die mensen beter doorsturen naar ons", aldus Maxime De Hulster, woordvoerder van Infano. "Als je vacatures binnenkrijgt is het immers niet altijd duidelijk waar de mensen precies naar op zoek zijn."

De nood aan geschikt personeel in de sociale sector is bijzonder groot. In totaal zoekt de sector de komende jaren 60.000 mensen om alle vacatures te kunnen invullen. Alle mogeljke middelen zullen moeten worden aangewend om de arbeidsplaatsen ingevuld te krijgen. "Het nauwer contact zoeken of afspraken maken met de VDAB en het inzetten van arbeidsbemiddelaars op de werkvloer is er één van."

Infano wil zich expliciet openstellen voor die werkzoekenden die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Ook 55-plussers zijn meer dan welkom, zo luidt het.

Meer vanavond in het nieuws op RINGtv.