Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asbest komt vrij bij woningbrand in Merchtem

Asbest komt vrij bij woningbrand in Merchtem

In Merchtem is bij een uitslaande woningbrand in de Galgestraat asbest vrijgekomen. Het asbestplan B werd afgekondigd: de golfplaten en astbestdelen zijn in een gesloten container en onder controle van de brandweer afgevoerd. Volgens de politie is alle verder gevaar voor de buurtbewoners geweken. 

Rond 13u20 vanmiddag kreeg de brandweer een oproep voor een uitslaande woningbrand in de Galgestraat in Merchtem. De brand was ontstaan in het houtbewerkingsatelier van de bewoner. Hij had er kaarsen gezet, waarschijnlijk hebben die de brand veroorzaakt.  

Het opgeslagen hout maakte dat de brand vliegensvlug om zich heen sloeg.  De brandweer rukte aan met verscheidene bluswagens, maar kon het atelier niet meer redden. Bij de buren bleef de schade beperkt.

Door de hitte zijn de asbesthoudende golfplaten die op het atelier lagen gesprongen. De asbestdeeltjes die daarbij vrijkwamen moesten geruimd worden. Volgens de politie komt de volksgezondheid van de bewoners niet in het gedrang, al is enige voorzichtigheid toch geboden.