kind.png

Asse houdt vast aan vroegere sluiting van de scholen

zon 16 nov 2014

Asse houdt vast aan de vroegere sluiting van de scholen.  Maar om tegemoet te komen aan de kritiek van het ministerie van Onderwijs wordt er wel gratis kinderopvang voorzien tot 16u.

Om zo’n 300.000 euro te besparen in het onderijs had de gemeente Asse eind juni beslist om de scholen een half uur vroeger te sluiten : om 15u in plaats van 15u30.  Ook de voor- en naschoolse kinderopvang en de zwemlessen zouden duurder worden.  Tot slot werden ook de warme maaltijden geschrapt. 

Maar omdat er over deze maatregelen geen overleg was geweest met de ouderraad van de scholen, vernietigde de commissie Zorgvuldig Bestuur van het Vlaams ministerie van Onderwijs het nieuwe schoolreglement. 

Na overleg met de schoolraad en de verschillende ouderraden werd intussen beslist om de lessen toch om 15u al te laten eindigen. In ruil voor deze toegeving moet voor de opvang pas betaald worden vanaf 16u. En met het oog op het nieuwe schoolreglement zal er vanaf februari uitvoerig overleg worden gepleegd met de betrokken partijen.

Het is nog niet duidelijk of deze toegeving voor het ministerie van Onderwijs volstaat.  Dat had er immers mee gedreigd om 10% van de werkingsmiddelen voor Asse te schrappen als de gemeente het reglement niet wijzigde.   

In onze nieuwsuitzending van 16/09 kibbelden Peter Junius van de Verenigde Ouderraad Asse met schepen Fabri over de kwestie.  Bekijk hier opnieuw de reportage.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22597","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"314","width":"610"}}]]