Asse-Lennik kan niet stunten in Roeselare

zon 8 maa 2015
In de eredivisie van het volleybal zijn de play-offs begonnen. Asse-Lennik stond meteen voor de moeilijkste opdracht: een uitwedstrijd tegen onbetwiste nummer één dit seizoen: Roeselare. Het werd een felbevochten wedstrijd, maar uiteindelijk wonnen de West-Vlamingen met 3-1.

In de reguliere competitie hebben de West-Vlamingen dit seizoen enkel en alleen in het Molenbos in Zellik punten verloren. Het was dus uitkijken of Asse-Lennik die stunt nog eens kon overdoen in Roeselare.
Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en hielden de stand in evenwicht. Uiteindelijk trokken de West-Vlamingen aan het langste eind: 28-26. Een metale tik voor de bezoekers, zo leek het wel, want in de tweede set kon Roeselare ruime afstand nemen. Maar in set drie vochten de Pajotten terug. De set ging met 22-25 naar Asse-Lennik. Alles was weer mogelijk.

Maar in de vierde set zette Roeselare de puntjes op de i. De thuisploeg bouwde gestadig een ruime voorsprong uit tot 20-15. Asse-Lennik gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich opnieuw inde wedstrijd. Maar uiteindelijk moesten ze zich opnieuw met 28-26 gewonnen geven. Roeselare won de match met 3-1.