Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse maakt plannen Kravaalbos bekend: “Helft van het bos wordt toegankelijk voor publiek”

Asse maakt plannen Kravaalbos bekend: “Helft van het bos wordt toegankelijk voor publiek”

Het stuk Kravaalbos dat Asse vorig jaar aankocht, moet tegen juni toegankelijk zijn voor het publiek. “Ruim 40 hectare van het Kravaalbos is vanaf dan publiek toegankelijk, dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van het bos”, klinkt het.

Het Kravaalbos is een oud loofbos dat zich uitstrekt over Asse, Aalst en Opwijk. Vorig jaar kocht Asse samen met het Agentschap Natuur en Bos en het Vlaamse Randfonds een gebied van 11 hectare aan om toegankelijk te maken voor het publiek. “Deze zomer wordt de zonevreemde woning en garage gesloopt. In de plaats komt een cirkelvormige ontmoetingszone”, klinkt het bij de gemeente Asse. “Het gebied wordt enkel toegankelijk voor wandelaars, niet voor ruiters en fietsers. Daarvoor is extra verharding nodig, maar dat staat Natuur en Bos niet toe."

Op de plek zal je kunnen spelen en picknicken. Het meest kwetsbare deel van het Kravaalbos blijft afgesloten. “We leggen een wandelpad rond die zone aan en zorgen voor infobordjes over de natuur. Er komt ook een beperkte parking aan de ingang voor 10 wagens en 48 fietsen, de bestaande toegangsweg wordt afgesloten”, aldus nog de gemeente Asse. De opening wordt dit najaar verwacht.