Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse weigert vergunning Barra Bunda

Asse weigert vergunning Barra Bunda

De gemeente Asse weigert een vergunning af te leveren voor de tweede editie van Barra Bunda. De zomerbar op de Asphaltco-site lokte vorige zomer 20.000 bezoekers, maar veroorzaakte volgens Asse te veel geluidsoverlast. 

Asse weigert de vergunning omdat het volgens Het Laatste Nieuws vorige zomer te veel klachten kreeg over geluidshinder. De organisatoren achter de zomerbar reageren verbaasd. Ze beweren dat de politie nooit vaststellingen is komen doen en hebben naar eigen zeggen geen enkele officiële klacht ontvangen.

Barra Bunda werkte verder ook met een geluidsbegrenzer tot 85 decibel en overhandigde de metingen van hun geluidsmeter aan de gemeente Asse. Die zegt nu dat het apparaat niet werkte. De zomerbar mocht van Asse wel een andere locatie voorstellen, maar daar ging de organisatie niet op in.

Barra Bunda polste wel bij buurgemeenten Dilbeek, Lennik en Ternat, maar een geschikte locatie is nog niet gevonden. Bezoekers van de zomerbar hebben intussen een petitie gestart. Die heeft al 630 handtekeningen verzameld.

Foto:  © Flo Degeyndt / Barra Bunda