Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Assita Kanko versterkt N-VA in Vilvoorde

Assita Kanko versterkt N-VA in Vilvoorde

Europees parlementslid Assita Kanko (N-VA)  verhuist van Brussel naar Vilvoorde. "Het is een verhuis vanwege de liefde. Mijn dochter en ik zijn verliefd geworden op de Zennestad. Wat een potentieel heeft deze stad, wat een kansen!", reageert Kanko. 

Kanko groeide op in Burkina Faso en werd er op jonge leeftijd het slachtoffer van genitale verminking. Een gebeurtenis die haar toekomst zou bepalen. Kanko studeerde journalistiek en werd mensenrechtenactivisist. In 2001 verhuisde ze naar Nederland om drie jaar later in België terecht te komen. In 2012 kwam ze voor MR op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Elsene en raakte verkozen. Eind 2018 stapte ze over naar de N-VA, enkele maanden later werd ze verkozen als Europees parlementslid. 

Met Kanko krijgt N-VA er in Vlaams-Brabant een grote naam bij, al is de verhuis volgens Kanko niet puur politiek. “De afgelopen maanden hebben mijn dochter en ik Vilvoorde helemaal verkend. Wat een potentieel heeft deze stad, wat een kansen! Ik wil ze zien groeien met deze stad", aldus Kanko. "Vilvoorde heeft ongelooflijk veel mogelijkheden. Alleen komt het er niet altijd uit. In en voor Vilvoorde zou ik graag de volgende jaren willen werken. In het Europees parlement. En wie weet straks ook vanuit het gemeentebestuur."

Kanko zal zich ook inzetten voor de Vilvoordse N-VA-afdeling. “Onze afdeling heeft Assita afgelopen maanden leren kennen als een sociale, warme dame met een uniek verhaal en uitgesproken overtuiging", zegt voorzitter Dries Verhaeghe. "We kijken er naar uit haar als echte Pjeirefretter in te wijden." Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) spreekt van een toptransfer voor de Vlaamse Rand.