az_jan_portaels_ziekenhuis.jpg

AZ Jan Portaels Vilvoorde is een patiëntvriendelijk ziekenhuis

9 jaar geleden

Een verblijf in het ziekenhuis is meestal geen fijne tijd, maar 2 ziekenhuizen in onze provincie doen aardig hun best om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Zowel het Heilig Hart-ziekenhuis in Leuven als het AZ Jan Portaels in Vilvoorde krijgen van het Vlaams Patiëntenplatform een pluim voor hun inspanningen.

In heel Vlaanderen peilen jaarlijks 32 ziekenhuizen naar de tevredenheid van hun patiënten via een enquête. Die inspanning zet het Vlaams Patiëntenplatform vandaag in de kijker met een oorkonde én met bloemen.

“Kwaliteit meten vanuit het perspectief van de patiënt is heel belangrijk. Zo vragen we  bijvoorbeeld of ze voldoende informatie kregen over de kostprijs van het verblijf,  de privacy gerespecteerd werd en het verplegend personeel vriendelijk was.  Dat zijn aspecten die voor de patiënt belangrijk zijn”, verduidelijkt Ilse Weeghmans van het Vlaams Patiëntenplatform;

De resultaten van de huidige peiling zijn nog niet bekend.  Maar bij de vorige peiling behaalde het AZ Jan Portaels in Vilvoorde een mooi resultaat.  “86% van de patiënten is tevreden en zou ons ook aanbevelen bij andere patiënten.  Dat was boven het Vlaams gemiddelde”, zegt Kenneth Coenye, hoofdgeneesheer bij het AZ Jan Portaels. 

De patiënten blijken vooral tevreden over de zorgverlening en het personeel. Over de kamers en het eten zijn de meningen verdeeld.