Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

AZ Sint-Maria verstrengt bezoekregeling

AZ Sint-Maria verstrengt bezoekregeling

Het AZ Sint-Maria in Halle past vanaf maandag de bezoekregeling aan. Alleen mensen die langer dan vijf dagen gehospitaliseerd zijn, mogen nog een bezoeker ontvangen. Er gelden wel enkele uitzonderingen.

Patiënten die langer dan vijf dagen in het AZ Sint-Maria moeten verblijven, kunnen vanaf maandag nog maximaal één vaste bezoeker ontvangen. Die bezoeker moet te allen tijde een mondmasker dragen.

Voor de diensten materniteit, neonatologie, pediatrie, palliatieve zorgen en de COVID-afdeling blijven specifieke regelingen van kracht. Bezoekers voor die afdelingen krijgen een speciaal toegangspasje. Op de dienst materniteit kan de partner doorlopend op bezoek komen en overnachten bij moeder en kind. Bij neonatologie zijn beide ouders doorlopend welkom en kan één ouder blijven slapen mits de afname van een PCR-test. Bezoekers van patiënten op de afdeling palliatieve kunnen ook buiten de bezoekuren beperkt langskomen. Op de COVID-afdeling is er geen bezoek toegelaten, tenzij bij patiënten in de levenseindfase.

Het ziekenhuis vraagt iedereen zich aan de maatregelen te houden, zodat het alle noodzakelijke zorg kan blijven aanbieden.