Bavi Vilvoorde laatste in stand na verlies tegen Esneux

zon 16 dec 2018

In de tweede divisie van het basketbal kreeg Bavi Vilvoorde dit weekend het bezoek van staartploeg Esneux. Winnen was de enige optie maar dat deed Bavi niet. Het verloor met 60-68 en staat nu gedeeld laatste in de stand.

Voor de speeldag van dit weekend telde Bavi 2 punten meer dan de 2 staartploegen, Esneux en Aarschot. Bavi had wel een excuus vooraf: het moest 2 sterhouders missen, aanvoerder Maesfrancx en Marbaix.

Bavi startte nochtans goed en via 2 driepunters van nieuwkomer Hall leidde de thuisploeg na het eerste kwart met 22-16. Die voorsprong kon Bavi zelfs nog uitdiepen in het tweede kwart, wanneer de voorsprong op een gegeven moment zelfs 15 punten bedroeg. Met de rust in zicht kende de thuisploeg een moeilijk moment en kwam Esneux terug tot 39-34. Ruststand: 42-37.

In de tweede helft ging Esneux op hetzelfde elan verder en bij het ingaan van het vierde kwart hingen de bordjes gelijk: 51-51. Esneux ging op en over Bavi en de eindstand werd uiteindelijk 60-68. Bavi Vilvoorde staat na dit pijnlijke verlies mee op de laatste plaats. Nog 13 wedstrijden te gaan om de situatie weer recht te trekken.