Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bergensesteenweg Sint-Pieters-Leeuw krijgt grondige facelift

Bergensesteenweg Sint-Pieters-Leeuw krijgt grondige facelift

Sint-Pieters-Leeuw en Wegen en Verkeer willen de  Bergensesteenweg volledig herinrichten. Veilige kruispunten, fiets- en voetpaden en een scheiding van het doorgaand en plaatselijk verkeer  moeten de drukke steenweg verkeersveiliger maken en voor een betere doorstroming zorgen.  

De flessenhals aan het Ikea-complex en de vrije busbaan veroorzaken dagelijks files op de Bergensesteeweg in Sint-Pieters-Leeuw.  Zelfs tijdens het weekend moet je er aanschuiven richting Anderlecht.  Tijdens een infotentoonstelling voor de buurtbewoners maakten Wegen en Verkeer en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw donderdagavond bekend hoe die problemen zullen aangepakt worden.

“In een eerste fase wordt op het Brusselse grondgebied de flessenhals vergroot ter hoogte van Ikea”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Desmeth.  "Vervolgens zal de Bergensesteenweg volledig heringericht worden tussen het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg, net voorbij de MAKRO, en het Ikea-complex".   

Zo komen er parallelwegen tussen het kruispunt van de Brusselbaan en de Van Cothemstraat.  Die moeten het doorgaand en het lokaal verkeer van elkaar scheiden.  Voorts worden er gescheiden fietspaden en comfortabele voetpaden aangelegd.  Dat is nodig want voor de zwakke weggebruiker is er momenteel geen plaats op de Bergensesteenweg.  Tot slot zullen de gevaarlijke kruispunten op de steenweg heringericht en verkeersveiliger worden gemaakt. 

 “We zijn in ieder geval blij dat er een doorbraak is om de doorstroming te verbeteren en de zwakke weggebruikers eindelijk een volwaardige plek krijgen op de steenweg”, zegt schepen van mobiliteit Jan Desmeth.  De werkzaamheden zullen wel pas in 2019 starten omdat er nog heel wat procedures moeten doorlopen worden.