Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Berucht zebrapad Woluwelaan verdwijnt definitief

Berucht zebrapad Woluwelaan verdwijnt definitief

Het zebrapad op de Woluwelaan in Diegem verdwijnt definitief. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De gemeente Machelen neemt die beslissing in samenspraak met de politie en het Agentschap Wegen en Verkeer omdat de oversteekplaats te gevaarlijk is.

Het zebrapad werd eind 2017 weggehaald door het Agentschap Wegen en Verkeer. Voetgangers konden dan iets verderop aan het vernieuwde kruispunt met de Haachtsesteenweg de straat oversteken. Maar in mei 2018 schilderde de gemeente Machelen het zebrapad eigenhandig terug op het wegdek. In september van vorig jaar werd een voetganger aangereden door een wagen, wat tot de nodige commotie leidde.

Het nieuwe gemeentebestuur verwijdert nu toch de beruchte oversteekplaats aan de Parochiale Basisschool omdat die te onveilig is.  De verharding op de middenberm wordt ook weggehaald om te vermijden dat voetgangers na het verwijderen van de wegmarkeringen op dezelfde plek blijven oversteken.

Tijdens de grote herinrichting van de Woluwelaan, die in het voorjaar van 2020 zal starten, worden wel een nieuwe, veilige oversteekplaats met verlichting voorzien op de plek.