Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bestuurder rijdt kind aan en pleegt vluchtmisdrijf

Bestuurder rijdt kind aan en pleegt vluchtmisdrijf

Op de Gentsesteenweg in Asse heeft een wagen die mogelijk zonder lichten reed vanmorgen een meisje van 12, dat op weg was naar school, verwond. Nadien reed de wagen gewoon verder. Het kind ligt in het ziekenhuis. Volgens het parket zou het kind evenwel de baan overgestoken zijn op een plaats waar geen zebrapad was.

Een 12-jarige leerlinge van de middenschool Sint-Martinus is vanmorgen aangereden in Asse-ter-Heide toen ze naar school stapte. De wagen, volgens HLN een kleine personenwagen met lichtgrijze kleur, reed het kind aan toen ze haar gsm opraapte aan het zebrapad en pleegde daarna vluchtmisdrijf. Een bestuurder van een andere wagen stopte om het meisje te helpen.

Het parket heeft meer informatie gegeven over het ongeval met vluchtmisdrijf in Asse deze ochtend. “We hebben van de politie vernomen dat het 12-jarige meisje de baan overstak op een plaats waar geen zebrapad was”, zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. “Het was nog donker, een arts die kwam aanrijden zag haar, vertraagde, liet haar oversteken en reed dan door. Vervolgens keerde ze terug omdat haar gsm gevallen was, en hoorde de arts een geluid achter zich van de aanrijding. Hij is dan gestopt en heeft de eerste zorgen toegediend. Het voertuig dat met het meisje in aanrijding kwam, is doorgereden. Ik kan niet bevestigen dat het voertuig zijn lichten niet aanhad, dat is ook niet wat het slachtoffer ter plaatse aan de politie verklaard heeft"

Het kind kon haar benen niet bewegen en is meteen naar het OLV-ziekenhuis in Asse overgebracht. Volgens de moeder van het meisje is het nog afwachten elke gevolgen haar verwondingen zullen hebben. Het parket meldt dat het meisje een hersenschudding heeft, maar geen breuken en dat ze tot morgen in observatie blijft in het ziekenhuis.