Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blokkades in distributiecentrum Delhaize opgeheven, personeel hervat werk

Blokkades in distributiecentrum Delhaize opgeheven, personeel hervat werk

Er wordt voorlopig niet meer gestaakt in het distributiecentrum van warenhuisketen Delhaize in Zellik. Maandagavond legden werknemers er spontaan het werk neer nadat een collega ontslagen werd. In afwachting van een gesprek tussen de vakbonden en directie, hebben de werknemers vanmiddag het werk hervat.

Maandag werd een werknemer van het distributiecentrum van Delhaize om dwingende reden ontslagen. Maar volgens de christelijke vakbond is vooral de manier waarop de aanleiding voor de sociale onrust. Volgens de vakbond is er geen duidelijke procedure en te weinig transparantie, waardoor werknemers ongerust zijn. Uit protest wierpen ze gisteren blokkades op langs de Brusselsesteenweg en Pontbeek, maar die zijn intussen opgeheven.

De meer dan 800 winkels van Delhaize kunnen dus opnieuw bevoorraad worden en leveranciers van producten kunnen opnieuw het distributiecentrum binnenrijden. Het personeel staakt wel voort totdat de vakbonden door de directie uitgenodigd worden voor een gesprek. Dat overleg is voor volgende week gepland. In afwachting van dat gesprek, wordt er sinds deze middag niet meer gestaakt.