Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Boerenbond nodigt politici uit op landbouwbedrijven

Boerenbond nodigt politici uit op landbouwbedrijven

Minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) bezocht vandaag een landbouwbedrijf in Lennik. Hij deed dat op uitnodiging van de Boerenbond. De organisatie organiseert die zomerstage om politici kennis te laten maken met de landbouwsector en omgekeerd.

Zo’n 20 Vlaamse politici brengen de komende weken een bezoek aan een landbouwbedrijf. Minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) beet de spits af en bezocht het melk- en vleesveebedrijf van Guido Lemaire en Katleen Taelemans in Lennik. Hij reed er met de tractor, liet de koeien buiten, maar maakte ook kennis met de administratieve rompslomp die er voor de boeren de voorbije jaren is bijgekomen.

“Veel politici zijn in het Vlaams Parlement en in de regering begaan met dossiers die een directe impact hebben op onze bedrijven”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond. “Onze Vlaamse landbouwers ontvangen dan oog graag politici op hun werkvloer om samen van gedachten te wisselen en om het dagelijks functioneren op een landbouwbedrijf toe te lichten.”