Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bourgeois en Magnette praten over heraanleg A8 in Halle

Bourgeois en Magnette praten over heraanleg A8 in Halle

Vlaams-minister president Bourgeois (N-VA) en Waals minister-president Magnette (PS) hadden maandag een eerste informele ontmoeting over enkele dossiers die de gewestgrenzen overschrijden.  Eén van de thema’s die ter sprake kwamen was de heraanleg van de A8 in Halle.

Het is gebruikelijk dat de verschillende minister-presidenten van ons land elkaar na hun aanstelling ontmoeten.  Dat gebeurde gisteren een eerste maal in Terhulpen.  Daar werd gepraat over enkele dossiers waarrond de verschillende regeringen best samenwerken. 

Zo zit het verkeer in en rond Halle elke dag muurvast door de vele Waalse pendelaars die via de A8 Brussel willen bereiken. Wallonië is daarom vragende partij voor een ondertunneling van de A8.  De ring rond Halle zou daardoor een volwaardige snelweg worden zonder kruispunten en met een betere aansluiting op de Ring rond Brussel. 

Beide minister-presidenten hebben besloten om dit dossier verder te bespreken via verschillende platformen.  “Samenwerking is noodzakelijk voor een goede werking van ons land”, benadrukten beide minister-presidenten.