Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brassband Alsemberg blaast 150 kaarsjes uit

 

Brassband Alsemberg blaast 150 kaarsjes uit

Brassband Alsemberg blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. De vereniging werd opgericht als een fanfare en groeide later uit tot een brassband. Hun opmerklelijke verjaardag vieren ze met een feestjaar en met het uitbrengen van een eigen bier.

De feestelijkheden vonden dit weekend plaats in de Herisemmolen. De fanfare had lang veel succes, maar in de jaren '60 en '70 haakten een pak muzikanten af. Een nieuwe dirigent moest het tij keren. Alleen wou hij de opdracht enkel aanvaarden als hij van de fanfare een brassband mocht maken. Daardoor kan de vereniging nu terugkijken op een rijke geschiedenis. Tegelijkertijd is het ook elke dag hard werken aan de toekomst.

"Het is een voortdurende bezorgdheid van ons bestuur om uit te kijken naar nieuwe muzikanten. Die moeten garanderen dat de toekomst is verzekerd blijft. De resulaten zijn bemoedigend, want we hebben nu een tiental jongen muzikanten. Op een bestand van 30 muzikanten is dat 1 op de 3", zegt voorzitter Bert Bulens.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!