Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Broers El Bakraoui zouden herkend zijn als mogelijke daders

Broers El Bakraoui zouden herkend zijn als mogelijke daders

De broers El Bakraoui zouden herkend zijn als de daders van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Dat melden de RTBF en de VRT.

Een van de broers zou zich opgeblazen hebben in de luchthaven van Zaventem. De andere broer zou betrokken zijn bij de aanslag op het metrostation in Maalbeek. Mocht deze informatie kloppen is er meteen een link met de aanslagen in Parijs en Salah Abdeslam. 

El Bakraoui is een Brusselse gangster die de politie al maanden zoekt. Ook zijn broer werd opgespoord door de politie. Hij huurde onder een valse naam een safehouse in Vorst. Het gaat om de woning waar vorige week het vuur werd geopend op de politie en waar ook Salah Abdeslam zich een tijdlang schuilhield.

Ook met de aanslagen in Parijs is er een link. Zo had een van de broers het huis gehuurd in Charleroi van waaruit de terroristen vertrokken om op 13 november de aanslagen te plegen in Parijs.

Khalid El Bakraoui werd vijf jaar geleden nog veroordeeld tot 5 jaar cel voor een reeks carjackings. Zijn broer Ibrahim werd veroordeeld tot 9 jaar cel voor een zwaar gewapende overval in Brussel waarbij hij ook het vuur had geopend op de politie.