Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek verdubbelt capaciteit en personeel

Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek verdubbelt capaciteit en personeel

Lindemans in Vlezenbeek verdubbelt de capaciteit van de brouwerij. Goed voor een investering 15 miljoen euro.

Minister van Justitie Koen Geens en burgemeester Luc Deconinck mochten gisteren de nieuwe vleugel van de brouwerij officieel openen. Daardoor wordt de oppervlakte vergroot van 6000 naar 10.000 vierkante meter. De nieuwe vleugel huisvest een nagelnieuwe bottelarij, veel opslagcapaciteit, een nieuwe ontvangstruimte en kantoren.

Dankzij de investeringen wordt de productieactiviteit verdubbeld tot 170.000 hectoliter en kan de brouwerij zo’n 36.000 flessen bier per uur bottelen. De uitbreiding was nodig want de buitenlandse vraag naar Belgische lambiekbieren blijft groeien. Vorig jaar produceerde Lindemans ruim 86.000 hectoliter bier. Meer dan de helft hiervan wordt geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Rusland, China en Japan.

Door de uitbreiding steeg ook het aantal personeelsleden van 18 naar 33 werknemers. En in de toekomst komen er wellicht nog nieuwe vacatures vrij.  

De brouwerij opende de deuren in 1822 en is al zes generaties in handen van de familie Lindemans. (foto's brouwerij Lindemans)