Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussels Airport klimt stilaan uit het dal: "Vorige maand beste sinds start coronacrisis"

Brussels Airport klimt stilaan uit het dal: "Vorige maand beste sinds start coronacrisis"

Brussels Aiport verwelkomde vorige maand bijna 650.000 passagiers. Juni was daarmee de beste maand sinds de start van de coronacrisis in april vorig jaar. Desondanks ligt de activiteit op de luchthaven van Zaventem nog altijd 70% lager dan voor de crisis. 

Week na week ziet Brussels Airport het verkeer op de luchthaven van Zaventem toenemen. "De opstart van meer vluchten door Brussels Airlines, de opheffing van het vliegverbod naar Marokko en de opstart van de vakantievluchten vanaf de derde week, hebben een positieve invloed", meldt Brussels Airport. De luchtvracht blijft verder toenemen. "De volumes stijgen met 40% tegenover vorig jaar, die toen al amper impact ondervonden door de coronacrisis. De groei die we sinds begin dit jaar zien houdt aan, vooral dankzij de verhoogde vraag naar luchtvracht in heel Europa."

Sinds de start van de coronacrisis voerde Brussels Airport al meer dan 150 miljoen COVID-vaccins uit buiten Europa. "Het maakt onze luchthaven één van de belangrijkste hubs ter wereld voor de wereldwijde distributie van vaccins", aldus Brussels Airport.