Brussels Airport neemt elektrische bussen in gebruik

zon 3 maa 2019

Op Brussel Airport rijden sinds vrijdag 30 elektrische bussen rond die het vervoer van passagiers van en naar  hun vliegtuig verzorgen. Die moeten de ecologische voetafdruk van de luchthaven verminderen.

De bussen van Chinese makelij rijden bijna geluidloos en zijn milieuvriendelijker dan de huidige omdat ze geen CO2 uitstoten. Passagiers kunnen genieten van gratis Wifi aan boord en van USB-poorten. Zij krijgen ook toegang tot digitale informatie over hun vlucht en zien de veiligheidsinstructies op schermen aan de binnen- en buitenzijde. 

"Het project van de elektrische bussen maakt deel uit van de ambitie van Brussels Airport om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% te verminderen ten opzichte van 2010. Bij de aanschaf van nieuw materiaal zoeken we milieuvriendelijke oplossingen die tegelijk meer comfort aan onze passagiers bieden", legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, uit.

De voorbije maanden zijn de elektrische bussen uitgebreid getest en hebben de chauffeurs een specifieke opleiding gekregen.Eerder heeft Brussels Airport ook al beslist om het wagenpark volledig te vergroenen.  Tegen 2025 moeten alle 250 dienstwagens op CNG rijden, wat minder CO2, minder fijn stof en minder grondgeluid met zich meebrengt.