Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Sint-Pieters-Leeuw: 'Vooral leuke herinneringen komen naar boven bij kinderen'

Burgemeester Sint-Pieters-Leeuw: 'Vooral leuke herinneringen komen naar boven bij kinderen'

De leerlingen van de basisschool Den Top die betrokken raakten bij een busongeval in Duitsland, onthouden vooral de leuke herinneringen aan hun sneeuwklassen. Dat blijkt uit de gesprekken die de voorbije dagen gevoerd werden. “We zijn dankbaar voor de goede afloop”, zegt burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth.

Gisteren kwam de gemeentelijke veiligheidscel van Sint-Pieters-Leeuw samen om de dagen na het busongeval in Duitsland te evalueren. Er werd onder meer gepeild naar de psychosociale toestand van kinderen, leerkrachten en ouders. “We zijn verheugd dat de terugkeer van de kinderen vlot en veilig verlopen is”, zegt burgemeester Jan Desmeth. “Wij kregen van meerdere ouders te horen dat zij tevreden waren over de communicatie.”

In de nacht van dinsdag op woensdag reed een bus met aan boord zo'n 60 leerlingen uit Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke in op een stilstaande signalisatiewagen. “Vrijdag hebben de gesprekken met de kinderen plaatsgevonden. Zij waren voornamelijk positief en het waren vooral de leuke herinneringen die boven kwamen. Daar trekken de leerkrachten zich aan op. Ook de chauffeurs stellen het goed”, zegt Desmeth.

De burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw is ook tevreden over de samenwerking met de busmaatschappij. “Zij hebben in deze noodsituatie efficiënt gehandeld. De zaakvoerder en de tweede chauffeur waren aanwezig op de gemeentelijke veiligheidscel. Die komt nu niet meer samen, maar permanentie voor psychosociale ondersteuning blijft beschikbaar tot en met vrijdag”, besluit Desmeth.