Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Vermeiren neemt na 40 jaar afscheid van Zaventemse politiek

Burgemeester Vermeiren neemt na 40 jaar afscheid van Zaventemse politiek

De Zaventemse burgemeester Francis Vermeiren neemt afscheid van de politiek. Tijdens een groot volksfeest donderdag geeft hij zijn sjerp door aan partijgenote Ingrid Holemans.

In 1977 zetelde de toen 40-jarige Francis Vermeiren voor de eerste keer in de Zaventemse gemeenteraad voor de toenmalige liberale partij PVV. Hij was meteen verkozen tot schepen. Nog eens zes jaar later werd hij burgemeester. Intussen draagt hij die sjerp al zo’n 33 jaar.  Maar morgen neemt Vermeiren definitief afscheid van de lokale politiek en zal hij de sjerp doorspelen aan partijgenote Ingrid Holemans. Hij wil naar eigen zeggen nu meer tijd vrijmaken voor zijn gezin dat hem de voorbije jaren meermaals heeft moeten missen.

Naast een lokale carrière was Vermeiren tussen 1981 en 2009 ook actief in onder meer de Senaat, de Kamer en het Vlaams Parlement. Tussen 1985 en 1991 was hij ook ondervoorzitter van de toenmalige PVV (nu Open VLD).

In het grootste geheim werd voor de burgervader een groot volksfeest voorbereid. Dat vindt donderdag plaats in Park Feldheim achter het gemeentehuis. Alle inwoners zijn welkom vanaf 18u30.