img_2008.jpg

Buurtbewoner: “Werken N9 Asse leiden tot chaos”

woe 6 jan 2021

Deze week is de tweede fase van de werken aan de Brusselsesteenweg in Asse gestart. Een buurtcomité uit de Hoogstraat klaagt over verkeerschaos en gevaarlijke situaties door de omleiding. Heel wat vrachtwagenchauffeurs rijden zich klem in woonwijken waar ze eigenlijk niet mogen komen. Het gemeentebestuur en de politie beloven strenge controles om het probleem aan te pakken.

“Ondanks beloftes van het gemeentebestuur, het Vlaams Gewest en de politie, verloopt de omleiding in de buurt allesbehalve vlot”, zegt Bollens die in de Hoogstraat in Asse woont. “Zwaar verkeer wringt zich door wijken en residentiële buurten. Vrachtwagens rijden zich vast. Dat heeft de maken met de onduidelijke signalisatie vanaf de Brusselse Ring.”

Bollens deed wat telwerk: “We telden vandaag ongeveer 100 wagens op 10 minuten tijd en dat in een smalle straat gelegen in een residentiële buurt.” De man stuurde onze redactie enkele foto’s en een video. Op de beelden is te zien dat het bij momenten niet op wieltjes loopt daar is Asse.

Gemeente en politie ondernemen actie

Ondertussen laat Fred Scrayen van de politieizone AMOW onze redactie weten dat er geluisterd wordt naar de klachten van de buurtbewoners. De gemeenten Asse en de politie ondernemen acite.

"Bij de start van de werken stonden de omleidingen nog niet helemaal op punt, maar op dat vlak is er bijgestuurd. De politie maakt ook werk van strenge controles zodat zwaar verkeer zich geen weg meer baant via kleine straten en rustige wijken", aldus Scrayen. Mocht het zwaar vrachtverkeer schade aan straten veroorzaken dan hoeven buurtbewoners niet te vrezen. Er is een plaatsbeschrijving gemaakt zoals bij een huurcontract. Als er herstellingen moeten gebeuren, is daar een budget voor voorzien bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Meer vanavond in ons nieuws.