Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Buurtbewoners luchthaven vrezen nachtelijke ‘vaccinvluchten’

 

Buurtbewoners luchthaven vrezen nachtelijke ‘vaccinvluchten’

Sinds enkele weken worden vanop de luchthaven van Zaventem coronavaccins over de wereld verdeeld. Het aantal vluchten zal de komende maanden alleen maar toenemen. Het Bugerforum Luchthavenregio vreest dat die heel wat van vrachtvluchten ’s nachts zullen vertrekken.

Het Burgerforum Luchthavenregio, dat verschillende bewonersgroepen vlakbij de luchthaven van Zaventem groepeert, heeft de bevoegde ministers Georges Gilkinet (Ecolo) en Zuhal Demir (N-VA) een brief geschreven met daarin de vraag om de ‘vaccinvluchten’ niet via nachtvluchten te organiseren.

“Versta ons niet verkeerd. We zijn niet tegen de vluchten. Gezien de enorme vraag naar vaccins, de internationale dimensie van de bevoorrading en de hoge tijdsdruk, zal het aantal vrachtvluchten met vaccins vanuit de luchthaven van Zaventem het grootste deel van 2021 hoogstwaarschijnlijk enorm toenemen. We vragen gewoon om deze overdag te organiseren”, zegt Henk Cuypers van het Bugerforum Luchthavenforum.

Volgens het forum is er overdag voldoende plek. “Het normale luchtpassagiersverkeer zou niet heropleven voor 2024 of 2025. De capaciteit van de luchthaven blijft daardoor ver onderbenut. Op de vrije slots is er voldoende ruimte om de vrachtvluchten in te plannen”, meent Cuypers. “De vaccinvluchten mogen niet ten koste gaan van het welzijn en de gezondheid van de bevolking in onze luchthavenregio.”
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.